Italské ragú z hovězího karabáčku

Tentokrát si podle Jakvkuchyni.cz připravíme italské ragú z hovězího karabáčku. Jak na tento recept plný vůní a chutí Itálie?
Tentokrát si podle Jakvkuchyni.cz připravíme italské ragú z hovězího karabáčku. Jak na tento recept plný vůní a chutí Itálie?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    zelí 150
    hovězí maso 500ks hovězího karabáčku
    vývar ½ks hovězí
    víno 1hrst červené, suché
    celer 30řapíky
    mrkev 1ks
    česnek 3stroužky
    cibule 3ks
    rozmarýn 2lžička sušený
    tymián 2ks
    cibule 1ks
Pokyny
  1. V hlubší pánvi vhodné do trouby rozehřejeme olej. Maso osolíme, opepříme a ze všech stran ho zprudka opečeme. Když je maso opečené, dáme ho stranou.
  2. Ve výpeku, který nám zůstal v pánvi, orestujeme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
  3. Přidáme nakrájenou zeleninu - celer a mrkev. Opět pár minut společně opékáme.
  4. Dochutíme bylinkami a přilijeme víno, které necháme cca 3 minuty odpařovat.
  5. Nakonec přilijeme rajčatovou passatu a cca 150 ml vývaru (zbytek si dáme zatím stranou a budeme s ním maso průběžně podlévat).
  6. Maso vrátíme do omáčky, přiklopíme pokličkou a dáme do předehřáté trouby zhruba na 190 °C.
  7. Pak budeme maso dusit přibližně 3 hodiny. Mělo by být měkké a jít bez problémů natrhat vidličkou.
  8. Maso proto průběžně kontrolujeme a případně podléváme vývarem.
  9. Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a natrháme vidličkami. Nakonec ho vrátíme do omáčky, kterou na závěr dle chuti osolíme a opepříme.
  10. Podáváme s těstovinami, nakonec posypeme parmezánem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*