Houbový kus kus

Houby si můžete připravit i netradičně. Nahradit jimi můžete maso nebo je použít tam, kde byste dali třeba sýr. Vyzkoušejte je v houbovém kuskusu.
  • Encyklopedie
Houby si můžete připravit i netradičně. Nahradit jimi můžete maso nebo je použít tam, kde byste dali třeba sýr. Vyzkoušejte je v houbovém kuskusu.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Pokyny
  1. Kotrče nakrájíme a na pánvi krátce osmahneme s trochou olivového oleje.
  2. Poté podlijeme horkou vodou asi 200–250 ml, přidáme koření a sůl, směs dusíme pod pokličkou asi 15–20 min.
  3. Mezitím kuskus (odhad podle poštu porcí) si nasypeme do misky a zalijeme horkou vodou, aby byl ponořený, necháme odstát, až kuskus nabobtná.
  4. Přebytečnou vodu slijeme a přidáme k hlívě. Voda by už měla být skoro vydušená, jen aby bylo malinko na dně pánve, jídlo není potom suché, promícháme a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*