Bez hub se neobejde žádná dobrá bramboračka. Jejich využití v kuchyni je ale mnohem širší. Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.
Nádivku s radostí můžete připravovat po celý rok a nemusíte se omezovat pouze na využití hub. Kromě toho, že je výborná jako samostatné jídlo, můžete ji použít také jako nádivku do kuřete. Budete-li péct nádivku samostatně, skvěle vám poslouží jako příloha k masu, bramborám nebo jako podstatná část oblíbené trojkombinace: masa, nádivky a brambor.
Na nádivku najdete nepřeberné množství receptů a každý si mezi nimi najde ten svůj. Základ obvykle tvoří pečivo pokrájené na kostičky, které by nemělo být čerstvé (příliš rychle nasaje tekutinu a stane se z něj kaše). Ideální je pečivo staré zhruba tři dny, které můžete lehce opéct na pánvi.
Do nádivky je také důležité přidat i něco zeleného. Kapusta patří mezi nedoceněné a opomíjené druhy zeleniny. Nevypadá příliš vábně a její přirozená chuť je spíše nevýrazná. Ale ve spojení s voňavými houbami si ji zamilujete. Neodmyslitelnou součástí nádivky jsou také bylinky. Použít můžete například šalvěj, rozmarýn nebo zelenou petrželku.
Houbová nádivka jako od babičky
Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.
Recept - suroviny a postup