Růžičkové kapustě naše babičky říkaly „královna zimní zeleniny“. Je velmi zdravá, a když ji připravíte správně, stane se stálicí ve vašem jídelníčku. Když ji budete péci, stačí pár minut, aby se zachovalo co nejvíce jejích zdravých látek. Se žampiony a česnekem dá vzniknout lehkému a zdravému jídlu, které můžete podávat jako přílohu k masu nebo samostatné vegetariánské jídlo.
Suroviny (4 porce)
- 500 g růžičkové kapusty
- 250 g žampionů
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- vejce
- sůl
- pepř
Postup
Na oleji osmažte nakrájenou cibulku spolu se žampiony. Až zezlátnou, přidejte na čtvrtky nakrájenou růžičkovou kapustu, kterou před nakrájením propláchnete vroucí vodou a necháte ji okapat.
Opékejte dalších 5 minut, dokud kapusta nezměkne.
Přidejte prolisovaný česnek. V pánvičce vytvořte důlek a rozklepněte do něj vajíčka podle počtu porcí, osolte a opepřete.
Pokud máte rádi vajíčko tužší konzistence, přikryjte pánvičku pokličkou.