Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Už jste si doma zkusili uvařit polévku z brokolice a špenátu? Její příprava je opravdu rychlá a brokolice ani špenát neztrácí nic ze své chuti. Polévku můžeme zjemnit smetanou, nebo ozvláštnit fetou či lučinou. Jak na to?
|
Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Už jste si doma zkusili uvařit polévku z brokolice a špenátu? Její příprava je opravdu rychlá a brokolice ani špenát neztrácí nic ze své chuti. Polévku můžeme zjemnit smetanou, nebo ozvláštnit fetou či lučinou. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme česnek nakrájený na kolečka a za stálého míchání opékáme.
- Brokolici očistíme a nakrájíme na růžičky.
- V hrnci ji zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Vaříme 8-10 minut, dokud není brokolice měkká.
- Přidáme špenát, povaříme 2 minuty.
- Polévku přelijeme do foodprocesoru a rozmixujeme do hladka, nebo použijeme tyčový mixer.
- Osolíme a opepříme dle chuti.
- Pro zjemnění polévky vmícháme smetanu a citronovou šťávu.
- Při servírování posypeme dýňovými semínky.
Chceme-li polévku ozvláštnit, použijeme do polévky místo smetany trochu lučiny nebo sýru feta. Lučinu nebo sýr feta do polévky rozdrobíme před podáváním.