Ramen je vydatná polévka založená na vývaru a nudlích, která původně pochází z Japonska, ale stala se velmi oblíbenou i v řadě dalších asijských zemí, až nakonec okouzlila celý svět Klasický ramen jsou nudle zalité silným vývarem a doplněné vepřovým masem, čajovým vejcem a dalšími přísadami, jako jsou houby, mořské řasy, sójová omáčka, miso atd. Ramen ale může být i kuřecí, hovězí a nebo zcela vegetariánský. Jak si jej připravit doma?
|
Ramen je vydatná polévka založená na vývaru a nudlích, která původně pochází z Japonska, ale stala se velmi oblíbenou i v řadě dalších asijských zemí, až nakonec okouzlila celý svět Klasický ramen jsou nudle zalité silným vývarem a doplněné vepřovým masem, čajovým vejcem a dalšími přísadami, jako jsou houby, mořské řasy, sójová omáčka, miso atd. Ramen ale může být i kuřecí, hovězí a nebo zcela vegetariánský. Jak si jej připravit doma?
|
Porce
|
Doba přípravy
|
Chod
|
Suroviny
kuře
1200g
kuřecí hřbety
nudle
200g
soba nudle
shitake
6ks
česnek
4stroužek
vejce
4ks
sójová omáčka
4lžíce
olej
2lžíce
zázvor
2cm
kořen
cibule
1ks
rybí omáčka
1lžíce
pór
1ks
sezamový olej
1lžíce
limetková šťáva
1lžíce
voda
1litr
horká
koriandr
čerstvý
|
Pokyny
- Ve větším hrnci orestujeme maso na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo.
- Zalijeme ho 1 litrem horké vody, přidáme rozpůlenou cibuli, 4 stroužky česneku, zázvor pokrájený na tenké plátky a přivedeme k varu.
- Pak výkon stáhneme na minimum a pomalu táhneme 6 – 8 hodin.
- Podle potřeby přidáme horkou vodu.
- Vývar slijeme, maso dáme stranou.
- Ostatní ingredience vyhodíme.
- Vývar vrátíme zpět do hrnce, přidáme houby, na proužky nakrájený pórek, sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej, limetkovou šťávu a ještě chvíli povaříme.
- Mezitím si uvaříme v osolené vodě soba nudle podle návodu.
- Do dalšího kastrolku dáme vařit vejce. Ponoříme je do vroucí vody a vaříme 7 minut. Ochladíme je ve studené vodě.
- Maso nakrájíme na kousky.
- Když jsou nudle hotové, rozdělíme je do misek.
- Do každé dáme zeleninu, houby, nakrájené maso, oloupaná vejce rozkrojená na polovinu.
- Vše zalijeme vývarem.
- Servírujeme s čerstvým koriandrem a sezamovými semínky.