Kdo by nemiloval nejoblíbenější letní chladivou pochoutku – zmrzlinu! Oslovili jsme proto naše blogerky, aby pro vás vybraly své oblíbené a odzkoušené recepty z tradičních i netradičních surovin. Máte chuť na klasickou krémovou pistáciovou zmrzlinu nebo neodoláte domácímu ovocnému nanuku?
Hlasujte pro recept se zmrzlinou, který potěší vaše chuťové pohárky, a dva z vás vyhrají dárky do kuchyně, se kterými budete za hvězdu!
V pondělí 19. 7. 2021 začíná na našem Facebooku finální bitva o výherní příspěvek. Když váš komentář zůstane poslední, vyhráváte. Doba, po kterou by měl váš komentář vydržet jako poslední, začne na 5 minutách a bude se postupně zkracovat, ostatní se pokusí váš komentář přebít. Do komentářů můžete psát cokoliv, podstatné je vydržet a zůstat jako poslední!
Pistáciová zmrzlina
Pistáciovou zmrzlinu bez laktózy pro vás připravila blogerka @jituzska, která kvůli intoleranci na laktózu vymýšlí a upravuje různé recepty, aby byly v souladu s jejím omezením. Věnuje se online marketingu a své recepty ráda posílá dále.
Suroviny
- 200 ml kokosové smetany
- 100g pistácií
- 3 lžičky vanilkového extraktu
- 2 žloutky (nemusí být, pro veganskou verzi)
- sladidlo dle chuti – nebo trochu xylitolu
Postup
- Suroviny rozmixujeme do hladkého krému.
- Dáme je na 20 min do zmrzlinovače nebo na 5 hod do mrazáku.
Domácí nanuk
Nanuk z lahodného ovoce pro vás připravila blogerka @nikca.v.kuchyni, maminka Maxe a Valentýnky. Vaření a novým receptům se začala věnovat během rodičovské dovolené a moc jí to baví.
Suroviny
- 1 banán
- hrst jahod
- hrst borůvek
- hrst malin
- 2-3 lžíce tučného tvarohu
- 2-3 lžíce zakysané smetany
- 2 lžičky javorového sirupu
- trochu mléka
Postup
- Vše umixujeme v mixéru.
- Naplníme formičky na nanuky.
- Dáme do mrazáku ztuhnout na 10 hodin.