Víte, co je ruby čokoláda? Má přirozeně růžovou barvu, takže na svátečním stole bude vypadat velmi hezky, a navíc má zajímavou, lehce nakyslou ovocnou chuť. Připravte si podle receptu s Jakvkuchyni.cz lahodné rumové půlměsíce plněné vanilkovým krémem a ruby čokoládou. Jak na to?
|
Víte, co je ruby čokoláda? Má přirozeně růžovou barvu, takže na svátečním stole bude vypadat velmi hezky, a navíc má zajímavou, lehce nakyslou ovocnou chuť. Připravte si podle receptu s Jakvkuchyni.cz lahodné rumové půlměsíce plněné vanilkovým krémem a ruby čokoládou. Jak na to?
|
Porce
40 kusů
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nejprve si připravíme těsto - žloutky utřeme s cukrem a máslem. Přidáme prosátou mouku, vanilku a rum.
- Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na několik hodin (ideálně přes noc) odpočinout do lednice.
- Zhruba 20 minut před pečením těsto vyndáme z lednice, aby trochu povolilo.
- Na pomoučněné ploše ho rozválíme na tenkou placku, ze které vykrajujeme půlměsíce.
- Ty pečeme v předehřáté troubě na plechu vyloženém pečicím papírem při 165 °C asi 7 minut.
- Dále si připravíme krém - našleháme máslo, postupně do něj vmícháme prosetý cukr, vanilku a žloutek.
- Půlměsíce slepujeme máslovým vanilkovým krémem.
- Nahoře ozdobíme čokoládou, kterou jsme předtím rozpustili ve vodní lázni, a jakmile se rozpustí, vmícháme do ní nadrcené maliny.