Zachutnala vám feta a chtěli byste ji vyzkoušet i v jiném receptu? Co třeba v sýrové pomazánce s bylinkami. Pomazánka může být skvělým předkrmem, nebo chutnou svačinkou. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
|
Zachutnala vám feta a chtěli byste ji vyzkoušet i v jiném receptu? Co třeba v sýrové pomazánce s bylinkami. Pomazánka může být skvělým předkrmem, nebo chutnou svačinkou. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
|
Pokyny
- Fetu rozmačkáme vidličkou do hladké konzistence.
- Jemně nasekáme česnek a přidáme ho k fetě.
- Vše zakápneme olivovým olejem, přidáme med, oregano a tymián a důkladně promícháme, aby se všechny suroviny dobře propojily.
- Podle chuti ještě opepříme. Sůl obvykle není třeba přidávat, feta je dost slaná sama o sobě.
TIP od Jakvkuchyni.cz: podáváme s čerstvým pečivem, na grilovaném toastu nebo jako dip s krekry a zeleninou.
Plastový obal od fety patří do žlutého kontejneru, sklenička od medu do kontejneru na sklo. Obaly od koření obvykle obsahují několik různých neoddělitelných vrstev, proto patří do směsného odpadu.