Angreštová limonáda

Urodilo se vám plno angreštu a nevíte, co s ním? Vyzkoušejte domácí limonádu z kvašeného angreštu podle receptu Jakvkuchyni.cz.
Urodilo se vám plno angreštu a nevíte, co s ním? Vyzkoušejte domácí limonádu z kvašeného angreštu podle receptu Jakvkuchyni.cz.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 litr
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    angrešt 200g
    voda 700ml převařená
    cukr 60g
    droždí 1 špetka
Pokyny
  1. Angrešt zalijeme trochou vody a rozvaříme, rozmixujeme a přecedíme.
  2. Angreštovou šťávu nalijeme do uzavíratelné sklenice, přidáme syrovátku s trochou droždí, šťávu z jednoho citronu a přilijeme vodu.
  3. Necháme prokvasit alespoň 24 hodin a pak necháme vychladit v lednici.

Zbytky z ovoce patří na kompost, nebo do sběrných nádob na bioodpad. Inspiraci na maximální využití potravin a tedy předcházení food waste, najdete v seriálu Gurmánské vaření beze zbytku. Recepty se můžete inspirovat také přímo ve videoreceptech Gurmánské vaření beze zbytku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*