Urodilo se vám plno angreštu a nevíte, co s ním? Vyzkoušejte domácí limonádu z kvašeného angreštu podle receptu Jakvkuchyni.cz.
|
Urodilo se vám plno angreštu a nevíte, co s ním? Vyzkoušejte domácí limonádu z kvašeného angreštu podle receptu Jakvkuchyni.cz.
|
Porce
1 litr
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Angrešt zalijeme trochou vody a rozvaříme, rozmixujeme a přecedíme.
- Angreštovou šťávu nalijeme do uzavíratelné sklenice, přidáme syrovátku s trochou droždí, šťávu z jednoho citronu a přilijeme vodu.
- Necháme prokvasit alespoň 24 hodin a pak necháme vychladit v lednici.
Zbytky z ovoce patří na kompost, nebo do sběrných nádob na bioodpad. Inspiraci na maximální využití potravin a tedy předcházení food waste, najdete v seriálu Gurmánské vaření beze zbytku. Recepty se můžete inspirovat také přímo ve videoreceptech Gurmánské vaření beze zbytku.