Zbylo nám doma kuře od oběda? Zbytky kuřecího masa lze při vaření beze zbytku perfektně využít! Stačí k němu přidat zbytky zeleniny, které najdeme v lednici a asijské vaječné nudle. K večeři můžeme servírovat gurmánskou pochoutku s nádechem exotiky. Jak na to prozradí seriál Gurmánské vaření beze zbytku na Jakvkuchyni.cz!
|
Zbylo nám doma kuře od oběda? Zbytky kuřecího masa lze při vaření beze zbytku perfektně využít! Stačí k němu přidat zbytky zeleniny, které najdeme v lednici a asijské vaječné nudle. K večeři můžeme servírovat gurmánskou pochoutku s nádechem exotiky. Jak na to prozradí seriál Gurmánské vaření beze zbytku na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
|
Doba přípravy
|
Chod
|
Pokyny
- Nejdříve si dáme vařit osolenou vodu na nudle.
- Než se nám voda uvaří, připravíme si zeleninu. Začneme česnekem a zázvorem, které nakrájíme najemno.
- Právě tyto dvě suroviny dodají jídlu krásnou vůni, proto je na pánev dáváme vždy jako první.
- Do pánve si nalijeme rostlinný olej a jakmile se nám jemně zakouří, přidáme česnek a zázvor. Pomalu restujeme, abychom je nespálili.
- Dále si nakrájíme na tenké nudličky mrkev, kterou přidáme na pánev.
- Mezitím se nám vaří voda, do které dáme uvařit nudle podle návodu.
- Cibuli nakrájíme na tenké plátky a zprudka orestujeme s ostatní zeleninou, která na pánvi již je.
- Červenou papriku nakrájíme na nudličky a přidáme do pánve.
- Jako předposlední nakrájíme na kolečka jarní cibulku. Pozor, může v ní zůstat trochu písku, proto ji pořádně propláchneme pod tekoucí vodou.
- Poslední součástí základu je koriandr a chilli feferonka. Listy koriandru si necháme na později a nyní využijeme stonky.
- Ty mají intenzivní chuť a dodají jídlu krásnou vůni. Nakrájíme je proto najemno a přidáme do pánve.
- Feferonku nakrájíme na kolečka a polovinu vhodíme na pánev. Zbytek si necháme na ozdobu.
- Nudle bychom měli mít již uvařené a je na čase je slít. Propláchneme je studenou vodou a dáme si je stranou do misky. Nalijeme na ně sezamový olej, který nám zajistí, že se nudle neslepí a zároveň jim dodá příjemnou chuť.
- Zatímco se restuje zelenina, natrháme si na větší kousky kuřecí maso, které vhodíme ho do pánve. Směs pečlivě promícháme.
- Zvýšíme teplotu sporáku a přidáme sójovou a ústřicovou omáčku.
- Nyní přichází chvíle na pár koriandrových lístků. Ty nám pokrm krásně provoní a dodají mu barvu.
- V této fázi již můžeme přidat vaječné nudle. Pečlivě je promícháme se směsí masa a zeleniny a krátce prohřejeme.
- Nudle naservírujeme do misky, přidáme jarní cibulku, zbytek chilli feferonek, listy koriandru a vše posypeme sezamem.
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Zbyly nám po vaření skleněné lahve od asijských omáček? Sklo nikdy nevyhazujme do směsného odpadu - patří do zeleného kontejneru na sklo. Tento materiál lze totiž recyklovat do nekonečna a jen díky třídění odpadu umožňujeme jeho další efektivní využití. Při třídění odpadu ze skla nevadí drobné znečištění, nemusíme odstraňovat víčka, ani etikety.