Tiramisu si s chutí dáváme ke kávě a je pro nás symbolem italského sladkého nicnedělání. Připravit si jej můžete v odlehčené podobě s jahodami nebo naopak v moderní „raw“ variantě. Bazalkové tiramisu s marinovanými jahodami připravila bloggerka S vášní pro jídlo, Klára z Lahodností zase přísahá na raw verzi, která chutná i dodá tělu dávku vitamínů a minerálů
A co vy, které tiramisu se vám líbí?
Hlasujte o tiramisu, které byste si samy s chutí daly, a vyhrajte keramickou wok pánev!
Bazalkové tiramisu s marinovanými jahodami
Na 2 velké nebo 4 menší porce jsem potřebovala
- 5 středních jahod na kousky
- 3 lžíce marsaly
- 250ml šlehačky
- 3 lžíce cukru
- 180g mascarpone
- asi 8 lístků čerstvé bazalky
- cukrářské piškoty
- silnou černou kávu a trochu marsaly k namáčení
Jahody jsem si nejprve naložila do marsaly a nechala marinovat.
Šlehačku jsem vyšlehala s cukrem dotuha, přidala jsem do ní rozsekanou bazalku a vmíchala mascarpone.
Cukrářské piškoty jsem omočila ve směsi kávy a marsaly, rozložila naspod nádob a přikryla polovinou šlehačkové směsi. Na ní jsem položila druhou část piškotů a zakončila zbytkem směsi s bazalkou.
Nakonec jsem už jen naložila marinované jahody a dala do lednice odležet.
svasniprojidlo.cz
Raw tiramisu s irským mechem a superovocem
Nejlepším chuťovým zážitkem, jaký si v poslední době doma s oblibou dopřáváme, je RAW TIRAMISU. V rámci raw stravy se jedná o složitější gurmánský recept, který je na přípravu složitý asi jako pečený dort nebo zákusek. Toto raw Tiramisu navíc obsahuje mořskou řasu (tzv. Irský mech) a také superovoce Lucumu. Obě dvě ingredience dezert krásně ztuží a navíc jsou dokonale prospěšné pro lidské tělo. Na tomto Tiramisu si nejen slastně pochutnáte, ale zároveň dodáte svému tělu obrovskou dávku vitamínů, kolagenu a dalších zdraví prospěšných látek.
Ingredience a postup:
Šálek = 250 ml
Tiramisu:
1 a 1/2 šálku datlové pasty, 1/4 šálku espressa nebo turecké kávy, 1/2 šálku rozpuštěného bio kokosového oleje, 3 šálky (520 g) mandlové drti, 2 lžičky bio vanilkového prášku
Čokoládová pěna:
2 šálky tuhého domácího kokosového másla ze strouhaného kokosu, 1 šálek espressa nebo turecké kávy, 1/2 šálku raw sirupu z agáve, 1/4 šálku želé z Irského mechu, 1 lžičku vanilkového bio prášku, 1/8 lžičky himalájské soli, 1/4 šálku raw (nepraženého) bio kakaového prášku, 1/2 šálku rozpuštěného kokosového oleje, 3 lžíce bio superfood Lucumy
Vanilková pěna:
2 šálku tuhého domácího kokosového másla ze strouhaného kokosu, 1/2 šálku raw sirupu z agáve, 1/4 šálku želé z Irského mechu, 1/4 šálku vody (vodu přidáváme postupně),1 velkou lžíci bio vanilkového prášku, 1/8 lžičky himalájské soli, 1/2 šálku rozpuštěného kokosového oleje, 3 lžíce superfood bio Lucumy
Na ozdobu:
1/3 šálku raw (nepraženého) bio kakaového prášku.
Celý recept najdete zde.
lahodnosti.cz