Studená křenová omáčka

Studená křenová omáčka

Když se řekne křenová omáčka, většina z nás si asi představí nasládlou chuť klasické křenové omáčky podávané k masu s knedlíkem. Pokud seženeme pěkný a pálivý kousek křenu, můžeme kouzlit - co takhle vyzkoušet něco nového? Třeba studenou omáčku podle našeho receptu. Tato omáčka má široké využití - hodí se totiž do teplé i studené kuchyně a chuťově se skvěle doplňuje s červenou řepou, bramborami, grilovanou zeleninou, ale i s rybami.
Švestkové čatní

Švestkové čatní

Už vás omrzely běžné omáčky? Vyzkoušejte exotické švestkové čatní. Můžete si jej dát také ke smaženému sýru.
Květákové rizoto

Svěží květákové rizoto se zeleným chřestem a parmazánem

Chřestová sezóna je v plném proudu. V tomto svěžím receptu si připravíme rizoto se zeleným chřestem. Místo klasické rýže však použijeme rýži připravenou z květáku. Chuť můžeme zjemnit omáčkou ze smetany a parmazánu. Nakonec vás mile překvapí, že si skvěle pochutnáte i bez špetky cukru!
Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně bez mouky

Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
Sýrová roláda

Sýrová roláda s vejci a kapií

Co s nadbytkem vajíček? Zkuste si připravit sýrovou roládu, která se skvěle hodí jako lehčí občerstvení či jako předkrm. Připravte si vynikající sýrovou roládu plněnou vejci a kapiemi podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tempehové výpečky

Tempehové výpečky

Výpečky patří ke klasice české kuchyně. Nemusíme je však připravovat pouze v klasické masové variantě, báječně chutnají i v odlehčené verzi. Maso jsme nahradili poslední dobou čím dál oblíbenějším tempehem. Tempeh je potravina, která je tvořena sójovými boby a fermentací. Díky fermentaci má vysoký podíl proteinů, vlákniny i vitamínů a výrazné aroma.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*