Thajská kuchyně se neobejde bez kari. Vybrat si můžeme červené, zelené nebo žluté. Thajské gastronomii vyznáme upřímnou lásku tím, že si kari pastu připravíme doma. Naučíme vás, jak na to.
Rychlé a jednoduché nudle v thajském stylu zvládnou podle receptu Jakvkuchyni.cz připravit i kuchaři začátečníci! Spojení sójové omáčky a libové krkovice dodá jídlu šťavnatou chuť. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Halušky s brynzou patří ke klasice slovenské kuchyně. Připravit je doma však není vůbec složité. Místo klasických bramborových, jsme se je tentokrát pokusili trochu odlehčit. Jak? Mouku jsme použili špaldovou a část nahradili tofu a na místo brynzy a slaniny jsme sáhli po špenátu se smetanou.
Houby si můžete připravit i netradičně. Nahradit jimi můžete maso nebo je použít tam, kde byste dali třeba sýr. Vyzkoušejte je s tofu.
Víte, jak se jmenuje španělské národní jídlo? Tortila española - omeleta ze syrových brambor, vajec a cibule. Servíruje se studená, stejně jako gazpacho. Chtěli byste si ji někdy vyzkoušet doma? Můžete!
Recept na trhané vepřové maso i jeho užití jsou naprosto univerzální. Výborně se totiž hodí jako náplň do lasagní, sendvičů, můžeme ho podávat i s bramborami nebo rýží. Jakvkuchyni.cz přináší recept s trhaným vepřovým masem s lahodnou fazolovou pastou s bylinkami a sýrem zabalené v tortille.
Toskánskou fazolovou polévku tvoří pestrý výběr zeleniny, který lze obměňovat podle její dostupnosti. Kombinace zeleniny a středomořského koření jsou dokonalou symfonií chutí. Hlavní součástí jsou ale luštěniny, díky kterým dokáže polévka zasytit a zahřát v chladných dnech. Spolu s pečivem ji pak můžeme servírovat jako vydatný hlavní pokrm.
Ponořme se do dětského světa a staňme se společně s dětmi umělci. Jak na to? Zde je návod.
Kdo neochutná bob čorbu, jako by v Bulharsku ani nebyl. Tato tradiční fazolová polévka je považována za bulharské národní jídlo. Zajímavé je, že nikdy nechutná stejně. V každé části Bulharska se vaří trošku jinak. My vám nyní jeden z možných receptů prozradíme.
Cibulová polévka je skvělá v zimě, zasytí, zahřeje a zároveň není příliš těžká. S čerstvým chlebem, máslem a sýrem je to dokonalá kombinace po náročném dni. Jaká je podle vás lepší? Francouzská s vínem, nebo jemná smetanová česká?