Kroupy ve vývaru

Kroupy vařené ve vývaru

Nejvíce se v kuchyni používají ječné kroupy. Vyrábějí se tak, že se odstraní vrchní slupky a zůstane jen střed. Tyto kroupy jsou bílé a při vaření vzniká šlem. Připravte si kroupy vařené ve vývaru.
Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Není nad domácí čerstvě upečené pečivo! Domácí chléb může mít řadu chutí a každá se hodí pro jinou příležitost. Tentokrát jsme upekli chléb “zadělaný” podmáslím. Ten chutná skvěle v kombinaci s bylinkovými másly, ale přijde vhod i ke sladké snídani s džemem nebo medem. Namísto klasické bílé mouky je použita mouka špaldová, která má výraznější chuť. Jak na to?
Hlívová dršťkovka

Hlívová dršťkovka

V kuchyni se připravuje čerstvá hlíva tak, jako jiné houbové pokrmy – skvěle chutná v omáčkách nebo v polévkách. jendu takovou si můžete připravit podle našeho receptu.
Křupavé chlebové vločky

Křupavé chlebové vločky

Ztvrdlý chléb máme doma téměř všichni. Jeho další zpracování může představovat náš první krok k ekologičtějšímu způsobu života.
Pórková polévka se slaninovými chipsy

Pórková polévka se slaninovými chipsy

Polévky milujeme! Jsou velmi variabilní a rychlé. Dnes máme tip na pórkovou polévku - jak samotný název napovídá, hlavní surovinou je pórek! Díky tomu, že je k dostání celoročně, můžeme si ji uvařit kdykoliv. Chuť jsme zjemnili smetanou a pokud si k polévce opečeme ještě plátky slaniny, neodolají ani ostatní strávníci, kterým by se mohla zdát až příliš zdravá. Jak na to?
Bílý boršč

Bílý boršč

Když se řekne boršč, většina z nás si představí boršč z červené řepy, který je velmi rozšířený snad ve všech zemích východní Evropy. Tato polévka však existuje i v bílé variantě, která se opět liší kraj od kraje. Specifickou přísadou v této polévce je šťovík, který jí dodá tu pravou chuť. Jak si připravit bílý boršč?