Oleje patří mezi základní zdroje tuků. Tuky jsou jednou ze tří hlavních makroživin (mezi které patří ještě sacharidy a bílkoviny), a jsou proto nezbytné pro…
Pro Nikol je vaření největším koníčkem. Má ráda hlavně moderní kuchyni a vybírá především z veganských a fitness receptů, případně zabrousí do asijské kuchyně. Když zrovna…
Domácí kynuté preclíky se zdají na první pohled složité na přípravu, ale není tomu vůbec tak. Právě naopak! A při jejich přípravě mohou pomoci i děti. Preclíky jsou vynikající jen tak s máslem, ale můžeme je také podávat jako slané pohoštění k vínu nebo pivu.
Iva je na mateřské dovolené. Není tedy divu, že v kuchyni tráví hodně času. Navíc ji vaření baví a její dva velcí strávníci by jistě potvrdili,…
My Češi říkáme, že polévka je grunt a tentokrát se vydáme do jižních Čech, kde vaří puckovou polévku. Jedná se o sytou polévku plnou zeleniny a hub. Ke svému jménu „pucková“ však přišla díky nokům, které se do ní přidávají a kterým se kdysi říkávalo pucky.
I když by se mohlo na první pohled zdát, že je sekaná docela obyčejné a jednoduché jídlo, nemusí tomu tak úplně být. Variací, jak si sekanou upéct, je spousta. Nechte se inspirovat receptem, kdy jsme přidali šunkovou pěnu, díky které je sekaná pěkně šťavnatá a zelená cibulka jí dodá na barevnosti. Přidáním šunkové pěny tak vykouzlíme luxusní pokrm, po kterém se na talířích jen zapráší.
Přinášíme seznam pravidel, díky kterým se stanou nákupy kvalitnější a zdraví prospěšnější. Hurá, jde se nakupovat! Umělá sladidla nebrat! Aspartam, sacharin nebo třeba sukralóza –…
Šestnáctiletý student Střední průmyslové školy chemické začal s vařením pomáhat už v první třídě. V páté zvládal připravit celý oběd: zeleninovou či bramborovou polévku, pečené kuře, zeleninové rizoto…
Proč se kynutý ovocný knedlík vařený v páře nazývá blbounem, úplně přesně nevíme. Teorií existuje několik. Co však zcela jistě víme je, že kynuté knedlíky s ovocem jsou oblíbenou chutnou ozdobou české kuchyně. Připravují se z jednoduchého kynutého těsta, i proto bývají v létě často na talíři. A co je vlastně žahour? Je to staročeská borůvková omáčka, kterou můžeme přelévat nejen knedlíky, ale třeba i škubánky, kaši nebo lívance.
Původ čatní hledejme v indické kuchyni, ve které je běžnou součástí mnoha pokrmů. A jak čatní vypadá? Jedná se o hustou omáčku, kterou dochucujeme jídlo.
Čatní je typické svou výraznou chutí a při dochucování pokrmů stačí jen ve velmi malé míře. Pojďme si ho vyzkoušet připravit.
Našlapujete už nějakou dobu okolo manga, ale ještě jste se toto exotické ovoce neodvážili koupit? Klidně můžete! V seriálu Tipy a triky vám poradíme, jak…