Švédové přidávají do perníčků výrazné koření, jako je například zázvor, kardamom nebo hřebíček. A jsou mnohem tenčí než naše perníčky.
Vaniljekranse nebo-li vanilkové věnečky patří do každé dánské rodiny, která slaví Vánoce.
Hou, hou, hou! Vánoce se kvapem blíží a s nimi i výborné cukroví. Pojďme si udělat malou vánoční exkurzi do zahraničí. Skvěle si pochutnáme! Dánsko…
Kapr je u nás nedílnou součásti štědrovečerní tabule. Nejčastěji si jej zřejmě dopřáváme v klasickém trojobalu a s bramborovým salátem. Zajímavou variací však může být kapr obalený v petrželové strouhance. jak na to?
Vánoční čas je plný kouzel a pověr. Poradíme vám, jaké štědrovečerní zvyky by podle nich měly zaručit šťastný a bohatý rok. O Štědrém večeru mějme…
Dnešním dílem nás opět provede úžasný Oldřich Sahajdák a i tentokrát nám předá jeden praktický recept, který si založíme do domácí kuchařky a budeme se…
Kůži z ryby už nemusíte vyhazovat. Využijete ji jako chutnou pochoutku, třeba na párty.
Doba adventu je vnímána i jako čas k zamyšlení, zpomalení našeho často hektického života a obrácení pozornosti směrem dovnitř, k sobě samým. Tradice adventních půstů Dříve se…
Víte, co dělá Vánoce Vánocemi? Pojďme se společně podívat na nejtypičtější dekorace, které ve vašem bytě vykouzlí tu pravou sváteční atmosféru. Květiny typické pro vánoční…
Cukroví z domácího marcipánu se skvěle hodí na tác s vánočním cukrovím. S přípravou mandlových hříbků mohou pomoci i děti, pro které to bude skvělá zábava. K přípravě marcipánu doporučujeme použít čerstvě namleté mandle, aby hmota držela pohromadě a při tvarování se hříbky nedrobily.
Trochu netradiční, ale přesto skvělý a nadýchaný - to je perníkový dort. Je pravda, že perníkové těsto nepatří zrovna k těm nejtradičnějším, ze kterého se pečou dorty. Možná je to ale škoda, protože chutná skvěle. Nadýchané těsto vonící po skořici, badyánu a dalším koření se skvěle doplňuje s lehkým krémem z mascarpone a brusinek.