Šťavnatá hovězí svíčková s rajčatovou salsou

Zkuste si připravit steak z hovězí svíčkové s méně tradiční a odlehčenou přílohou - rajčatovou salsou. U tohoto receptu je důležité nepodcenit výběr masa – vybíráme nejlépe maso stařené, které je křehčí a má výraznější chuť. Do salsy můžeme také přidat koriandr. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Zkuste si připravit steak z hovězí svíčkové s méně tradiční a odlehčenou přílohou - rajčatovou salsou. U tohoto receptu je důležité nepodcenit výběr masa – vybíráme nejlépe maso stařené, které je křehčí a má výraznější chuť. Do salsy můžeme také přidat koriandr. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 steaky
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Steaky
    hovězí maso 4ks silné cca 3 cm
Salsa
    rajčata 300g masitá
    cibule 50g červená
    kečup 2lžíce
    bazalka 2velké lístky
    česnek 1stroužek
    olej 1lžíce olivový
    petržel malá hrst
Pokyny
Rajčatová salsa
  1. Rajčata omyjeme, překrojíme a vydlabeme z nich vnitřky.
  2. Nakrájíme je na malé kostičky.
  3. Cibuli spaříme vařicí vodou a také nakrájíme na malé kostičky.
  4. Česnek nasekáme nadrobno.
  5. Vše přendáme do mísy a dochutíme - solí, pepřem, nasekanými bylinkami, olejem, kečupem a limetkovou šťávou.
  6. Promícháme.
Steaky
  1. Steaky necháme před opékáním odpočinout asi 30 minut při pokojové teplotě.
  2. Pánev potřeme olejem a necháme ji rozpálit.
  3. Steaky posypeme rozmarýnem a zprudka je opečeme - cca 2 minuty z každé strany, aby zůstalo maso uprostřed hezky růžové.
  4. Před podáváním necháme steaky chvíli odpočinout pod alobalem.
  5. Na závěr osolíme a posypeme čerstvě umletým pepřem, můžeme ochutit i koriandrem.

TIP od Jakvkuchyni.cz: Vnitřky vydlabaných rajčat můžeme použít např. do salátu, rajské polévky, rajčatové omáčky či do domácího kečupu. Ke steakům chutná výborně i domácí pečivo. Vyzkoušejte si upéct domácí burgerové housky, nebo domácí chlebovou bagetu.

Plastový obal od masa, ať už fólii nebo polystyrenové tácky, můžeme vytřídit do žlutých kontejnerů. Stačí je předtím vytřít třeba použitou papírovou kuchyňskou utěrkou. Obecně platí zásada, že tříděné obaly nesmí být mastné a měli bychom zmenšit jejich objem zmačkáním či sešlápnutím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*