Tatrankové kuličky

Nepečené cukroví je velmi oblíbené! Z talířů zpravidla mizí mezi prvními a navíc se do něj můžeme pustit až těsně před svátky, protože nám jeho příprava zabere jen pár minut. Jakvkuchyni.cz přináší recept na chutné tatrankové kuličky s příchutí rumu. Jak na to?
Nepečené cukroví je velmi oblíbené! Z talířů zpravidla mizí mezi prvními a navíc se do něj můžeme pustit až těsně před svátky, protože nám jeho příprava zabere jen pár minut. Jakvkuchyni.cz přináší recept na chutné tatrankové kuličky s příchutí rumu. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
25 kuliček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 100g
    cukr 50g moučkový
    tatranka 3ka
    rum 3lžíce lze použít rumovou tresť
    ořechy 3lžíce mleté, vlašské nebo lískové
    Na obalení kokos nebo mleté ořechy
Pokyny
  1. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě.
  2. Tatranky rozemeleme.
  3. Přidáme k nim cukr, změklé máslo, mleté ořechy a rum.
  4. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme na chvíli ztuhnout do lednice.
  5. Z těsta poté tvarujeme malé kuličky, které nakonec obalíme v kokosu, nebo použijeme jemně mleté ořechy či kakao.

TIP od Jakvkuchyni.cz: Místo tatranek či horalek můžeme použít i jiné oblíbené sušenky. A namísto vlašských ořechů použít mleté mandle.

Klasické máslo se obvykle prodává v obalu tvořeném papírovou a hliníkovou vrstvou. Tento obal patří do směsného odpadu. Pokud si koupíme sušenky v plastovém obalu, nezapomene je vytřídit do kontejneru na plasty označeného žlutou samolepkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*