Cibulový dip

Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
400 g dipu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    sýr 230g smetanový
    smetana 125ml zakysaná
    majonéza 2lžíce
    omáčka 2lžíce worcesterová
    ocet 2lžíce balsamikový
    olivový olej 2lžíce
    sůl 1/2lžičky
    pepř 1/4lžičky
    cibule 4ks
    tymián 2snítky
Pokyny
  1. Do kastrůlku s rozehřátým olejem vsypeme oloupané nadrobno nakrájené cibule a na mírném ohni asi 30 minut opékáme, aby cibule získala karamelovou barvu.
  2. Potom vlijeme balzamikový ocet a worcesterskou omáčku a vaříme dalších 15 minut, aby vše zhoustlo, osolíme, opepříme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
  3. Mezitím našleháme smetanový sýr, zakysanou smetanu, majonézu a najemno nasekaný tymián, poté vmícháme zchladlou cibuli, dochutíme solí a minimálně 2 hodiny dáme do ledničky chladit.
  4. Dip se hodí k burgeru nebo k čerstvé zelenině pokrájené na hranolky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*