Čokoládová panna cotta

Panna cotta je klasickým italským chlazeným dezertem, který v překladu znamená vařená smetana. Kromě klasické verze existuje mnoho variant s rozličnými příchutěmi. Jednoduchý dezert připravený s čokoládou je prostě dokonalý. Výběr čokolády ponecháváme jen na vás. Až tuhle dobrotu ochutnáte, věřte, že postačí jen pár soust, abyste se ocitli v sedmém nebi.
Panna cotta je klasickým italským chlazeným dezertem, který v překladu znamená vařená smetana. Kromě klasické verze existuje mnoho variant s rozličnými příchutěmi. Jednoduchý dezert připravený s čokoládou je prostě dokonalý. Výběr čokolády ponecháváme jen na vás. Až tuhle dobrotu ochutnáte, věřte, že postačí jen pár soust, abyste se ocitli v sedmém nebi.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    smetana 500ml
    čokoláda 100g tmavá, minimálně 60%
    cukr 50g třtinový
    želatina 2lžičky jemně mletá
    studená voda 2lžíce
    olej na vymazání formiček
    ovoce na ozdobu
    oříšky na ozdobu
Pokyny
  1. Do misky dáme 2 lžíce vody a rozmícháme v ní želatinu.
  2. Necháme 5 minut odstát (želatina by měla absorbovat veškerou tekutinu).
  3. Smetanu nalijeme do rendlíku a na středním plameni mírně zahříváme.
  4. Přidáme cukr a nalámanou čokoládu.
  5. Za stálého míchání přivedeme k varu.
  6. Sejmeme z ohně, přidáme želatinu a mícháme, dokud se želatina nevstřebá.
  7. Poté směs rozdělíme do 4 formiček, které jsme lehce vymazaly olejem (pokud neplánujeme panna cotty podávat vyklopené z formiček, můžeme vymazání olejem vynechat).
  8. Necháme ztuhnout 4 – 6 hodin v lednici.
  9. 10 minut před podáváním vyjmeme, poté vyklopíme (ale nemusíme) a ozdobíme ovocem a oříšky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*