Domácí chlebová bageta

Pokud chystáte silvestrovskou oslavu, neměla by vám chybět chlebová bageta. Křupavé chlebové těsto povznese vaše chuťové pohárky do nových sfér.
Pokud chystáte silvestrovskou oslavu, neměla by vám chybět chlebová bageta. Křupavé chlebové těsto povznese vaše chuťové pohárky do nových sfér.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 bageta
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 150g chlebová
    voda 230ml
    olej 3lžíce
    sůl 2lžičky
    cukr 1lžička
    droždí 1/2ks čerstvé
    semínka dle chuti
    vejce na potření
    mléko na potření
Pokyny
  1. Cukr utřete s droždím a nechte vzejít kvásek.
  2. Ten pak pečlivě smíchejte s moukou a ostatními ingrediencemi.
  3. Těsto je třeba pořádně prohníst, ideálně rukama.
  4. Těsto nechte pořádně vykynout.
  5. Takto připravené těsto rozdělte na čtyři bochánky, ze kterých vytvarujte bagety.
  6. Ty dejte na plech vyložený pečicím papírem ještě jednou vykynout (cca na 1 hodinu).
  7. Vykynuté bagety potřete vejcem smíchaným s trochou mléka a dejte péct do trouby předehřáté na 180°C na 12 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*