Odlehčená znojemská omáčka

K tradiční české kuchyni patří neodmyslitelně omáčky. Kromě klasické koprové, nebo svíčkové, bychom neměli zapomínat ani na znojemskou omáčku. V rradičním podání bývá připravena z hovězí pečeně. Co takhle vyzkoušet odlehčenou variantu s krůtím masem a quinou?
K tradiční české kuchyni patří neodmyslitelně omáčky. Kromě klasické koprové, nebo svíčkové, bychom neměli zapomínat ani na znojemskou omáčku. V rradičním podání bývá připravena z hovězí pečeně. Co takhle vyzkoušet odlehčenou variantu s krůtím masem a quinou?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    voda 700ml
    maso 500g krůtích prs
    okurky 6ks kyselé
    olej 2lžíce
    hořčice 2lžíce
    vejce 2ks natvrdo vařená
    cibule 1ks
    quinoa nebo rýže
Pokyny
  1. Maso omyjeme a nakrájíme na plátky a nakrojíme jeho okraje, aby se nám nekroutilo.
  2. Plátky pořádně osolíme a opepříme.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na oleji, přidáme maso a opečeme z obou stran a necháme zatáhnout.
  4. Polovinu okurek nakrájíme na kolečka a přidáme k masu.
  5. Následně přidáme 1 lžíci hořčice a podlijeme 200 ml vývarem.
  6. Přiklopíme a dusíme doměkka cca 30 minut.
  7. Poté přidáme zbytek hořčice, nakrájená vejce a zbytek okurek.
  8. Podle chuti dosolíme a opepříme.
  9. Jako přílohu použijeme rýži, nebo quinou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*