Pomazánka z čočky a kari

Máte rádi červenou čočku? Jaké pokrmy z ní rádi připravujete? Červená čočka si v poslední době získala oblibu. Je plná živin a vitamínů a nenáročná na přípravu. Věděli jste ale, že z ní lze připravit také skvělé pomazánky? Dnes tu pro vás máme tip na jednu z nich.
Máte rádi červenou čočku? Jaké pokrmy z ní rádi připravujete? Červená čočka si v poslední době získala oblibu. Je plná živin a vitamínů a nenáročná na přípravu. Věděli jste ale, že z ní lze připravit také skvělé pomazánky? Dnes tu pro vás máme tip na jednu z nich.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
500 g pomazánky
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jogurt 300g řecký
    kari 2lžičky
    olivový olej 2lžíce
    čočka 1hrnek červená
    cibule 1ks červená
    římský kmín 1špetka
Pokyny
  1. Červenou čočku důkladně propláchneme pod studenou vodou a vysypeme do hrnce.
  2. Zalijeme ji studenou vodou a přivedeme k varu.
  3. Nezakrytou vaříme 5 minut.
  4. Potom přidáme sůl, promícháme a ztlumíme oheň.
  5. Zakryjeme pokličkou a necháme odstát 10 minut.
  6. Takto uvařenou čočku nemusíme slévat, měla by vsáknout všechnu tekutinu.
  7. Mezitím, co se čočka vaří, si nakrájíme cibuli na kostičky.
  8. Cibulku necháme na oleji zesklovatět.
  9. Přidáme uvařenou čočku a promícháme.
  10. Přidáme kmín a opepříme.
  11. Necháme odstát a vychladit.
  12. Jakmile bude směs vychladlá, přendáme ji do hlubší mísy nebo hrnce.
  13. Postupně přidáváme řecký jogurt, kari a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme.
  14. Nemusíme mixovat úplně dohladka, pokud zůstanou některá zrnka čočky celá, vůbec to nevadí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*