Zdravé domácí chipsy

Co provést se zeleninou, která vadne v přihrádce ledničky? Nebo vám zahrádka urodila spoustu kořenové zeleniny a vy nevíte, jak ji zpracovat? Usušte ji na zdravé lupínky, které jsou krásně barevné, báječně křupavé a navíc i překvapivě zdravé.
Co provést se zeleninou, která vadne v přihrádce ledničky? Nebo vám zahrádka urodila spoustu kořenové zeleniny a vy nevíte, jak ji zpracovat? Usušte ji na zdravé lupínky, které jsou krásně barevné, báječně křupavé a navíc i překvapivě zdravé.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
dle množství zeleniny
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Pokyny
  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na 1mm plátky. Osolíme mořskou solí, promícháme v nádobě a odložíme na půl hodinky.
  2. Poté velmi pečlivě zeleninu omyjeme pod studenou vodou, položíme na čistou utěrku a osušíme.
  3. Plátky položíme na pečicí papír a potřeme směsí, kterou si vyrobíme smícháním olivového oleje, koření, bylinek a česneku – už nepřidáváme sůl!
  4. Pečeme při teplotě 140°C cca 40 minut.

Chipsy chutnají dobře se zakysanou smetanou, kterou smícháte s nakrájenou cibulkou a troškou mleté papriky, případně bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*