Blogerka Míša Šupáková, alias Šůša, je autorkou krásných fotografií, které můžete vidět třeba v článku Kváskový chléb nebo Makronky. Nejkrásnější moment jejího dne je, když vyloží nákup na stůl a pustí se do vaření. Zajímalo by vás, jak vypadá její kuchyně? Šůša vám představí, bez jakých 20 pomůcek se při vaření a přípravě jídla neobejde.
Nejlepší je plastový nebo nerezový cedník, aby jej bylo možné vyvařit. Já jsem si oblíbila skládací silikonový, ale tento jednoduchý plastový mi připomíná prázdniny u babičky.
Silikonové chňapky jsou nejlepší – hygienické, dají se mýt v myčce a vydrží i velké teploty. Navíc se z nich porcelán nevysmekne.
Salmonela se může vyskytovat i v soli nebo pepři, když se jich dotýkáme při nabírání. Elektrický mlýnek na pepř mi zařídí čerstvě namletý pepř na jedno stisknutí tlačítka.
Když chci z obyčejných smažených vajíček a toustu udělat slavnostní snídani, použiji vykrajovátka. Formičky pozvednou jídlo o několik úrovní. Jíme očima 🙂 A dá se v nich i servírovat.
Své vlastní směsi koření si připravím těsně před vařením. Chutě se krásně spojí. Také pesto bez něj už odmítám dělat!
Až budete krájet dvacáté vajíčko, oceníte výhody kráječe. Použít se dá i u na nakládané okurky, brambor nebo mozzarelly.
Možná leží i ve vašem šuplíku. U mě si neodpočine – voda s citronem totiž chutná skvěle. Citronová šťáva se hodí na dochucení omáček, salátů…
Pokud často pečete, musíte ji mít. Štrůdl nebo vánočka by prostě nebyly to ono, bez krásné jednolité hnědé barvy.
Mám mixér, šlehač i tyčák, ale šlehání metličkou je tak trochu romantické a pokrmu dodá jednu dávku důležité ingredience – lásku. Ručně připravované jídlo prostě chutná lépe.
Omelety a palačinky sice zvládnu obrátit trojitým saltem ve vzduchu, ale na smažená vajíčka je lepší specializovaný nástroj.
Na nich nešetřím, protože to je můj hlavní pracovní nástroj. Pro začátek vám stačí nůž šéfkuchaře, malý nůž na zeleninu a nůž na chléb. Také nezapomeňte na brousek!
Abych vařila šetrně a bez plýtvání, pořídila jsem si šikovnou odměrku. Vy ji budete moci již brzy vyhrát v soutěži na Facebooku Jak v kuchyni.
Dřevěné na pečivo a suché ingredience, plastové na maso a na zeleninu. Prkénka, zejména to na maso, měním párkrát do roka, aby bylo hygienicky čisté.
Už nebudete muset lovit kuličky pepře z omáčky. Díky sítku koření splní svoji funkci a vy je pak bez námahy vyjmete.
Nerada plýtvám a praktická stěrka se postará o všechny zbytky těsta, marmelády, hořčice… Silikon je hygienický a praktický materiál, můžu jej i vyvařit.
Naprostá nutnost pro milovníky těstovin, salátů a sladkostí.
Krém na dortu bude s touto stěrkou krásně uhlazený, bez jediné chybičky! Používám ji ale i při přípravě salátu, nasekanou cibuli mohu jednoduše shrábnout do mísy. I úklid je díky ní snazší.
Krémová polévka, ranní smoothie, šlehání bílků… Tyčák mám na lince, protože jej používám aspoň jednou denně.
Co dodat? Potřebujete ji vždy, když víno přidáváte do omáčky, polévky, vývaru.
Sladkosti, cukroví, ale i jednohubky, sýr, chléb… Tato vykrajovátka umožní kouzlit s tvary a vytvořit jedinečné jídlo, které si rádi vyfotíte.
Autorkou fotografií je blogerka cookingwithsusa.blogspot.cz