Smetanově lahodné zapečené brambory

Brambory jsou jedním ze základních kamenů každého jídelníčku. V této zapečené variantě budou zlatým hřebem každého jídla, i když v nich budou jen jako příloha. A klidně je podávejte jako samostatné jídlo, třeba s velkým zeleninovým salátem nebo řeckým salátem tzatziky.
Brambory jsou jedním ze základních kamenů každého jídelníčku. V této zapečené variantě budou zlatým hřebem každého jídla, i když v nich budou jen jako příloha. A klidně je podávejte jako samostatné jídlo, třeba s velkým zeleninovým salátem nebo řeckým salátem tzatziky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    brambor 500g typ A nebo AB
    cibule 1ks
    smetana 125ml
    máslo 20g rozpuštěné
    česnek 2stroužky
Pokyny
  1. Oloupané brambory a cibuli nakrájejte na tenké plátky, troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Prolisujte česnek a svařte smetanu, máslo, papriku a muškátový oříšek.
  3. Do máslem vymazané zapékací nádoby navrstvěte brambory, cibuli, česnek, zakončete vrstvou brambor.
  4. Zalijte smetanovou směsí a pečte 45 minut nebo až se vytvoří zlatavá kůrčička.
  5. Podávejte jako přílohu k masu nebo samostatné jídlo se salátem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*