Špenátová mini pizza se sýrem feta

Na velký hlad vašich strávníků postačí tyto chutné a lákavě vypadající mini pizzy, které svojí velikostí mohou mást. Ač jsou malé, dobře zasytí. Na svačinu, večeři nebo jako občerstvení pro návštěvy jsou tyto italské dobrůtky v menším podání dokonalou volbou.
Na velký hlad vašich strávníků postačí tyto chutné a lákavě vypadající mini pizzy, které svojí velikostí mohou mást. Ač jsou malé, dobře zasytí. Na svačinu, večeři nebo jako občerstvení pro návštěvy jsou tyto italské dobrůtky v menším podání dokonalou volbou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
5 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Na těsto
    mouka 500g
    olej 1dcl
    voda 2dcl vlažná
    kvasnice 40g
    cukr 1/2lžičky
Na oblohu
    špenát 400g
    česnek 1stroužek
    feta 100g
Pokyny
  1. Z vody, kvasnic a cukru nechte vzejít kvásek.
  2. Do druhé mísy si nachystáme mouku, přidáme olej, sůl a nakonec i kvásek. Vypracujte vláčné těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte zhruba hodinu a půl vykynout.
  3. Mezitím si připravte špenátovou směs.
  4. Na pánvi rozpalte olej, přidejte česnek a špenát a zhruba 3 minuty opékejte.
  5. Vykynuté těsto pak rozválejte a hrníčkem vykrajujte kolečka, která ukládejte na plech.
  6. Do koleček vytvořte dolíčky, do kterých přidejte špenátovou směs, posypte fetou a pečte do křupava (zhruba 10-15 minut) při teplotě 200 stupňů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*