Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
|
Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
|
Porce
30 kusů
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
300g
máslo
200g
moučkový cukr
100g
citrónová kůra
1lžička
marmeláda
rybízová
|
Pokyny
- Vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout.
- Vyválíme na vále do placky a pak vykrajujeme tvary.
- Pečeme ve vyhřáté trouběna 170 C několik minut, až cukroví trošičku zezlátne.
- Nakonec slepujeme marmeládou k sobě.
Sklenici od rybízové marmelády stačí pořádně vyškrábat od zbytků marmelády a můžete ji přinést do zeleného kontejneru na sklo
.
.