Vánoční pracny

Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
40 kusů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 250g
    vejce 1ks
    ořechy 120g vlašské, strouhané
    kakao 30g
    skořice špetka
    moučkový cukr na obalení
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme tužší těsto. Necháme ho odpočinout několik hodin v chladu nebo přes noc.
  2. Těstem plníme formičky, které nesmí být moc plné, protože by se špatně pekly.
  3. Pečeme v troubě na 160 ℃ asi 8 minut.
  4. Upečené pracny necháme chvilku odpočinout, než je vyklepneme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*