Pohankové rizoto s červenou řepou

Pohanka patří k těm potravinám, které se začínají znovu objevovat na našich stolech. Zamilujete si ji pro její univerzální použití, výraznou chuť a obsah aminokyselin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
Pohanka patří k těm potravinám, které se začínají znovu objevovat na našich stolech. Zamilujete si ji pro její univerzální použití, výraznou chuť a obsah aminokyselin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Pokyny
  1. Pohanku propláchneme ve studené vodě a asi 2 hodiny necháme namočenou. Pak ji ve stejné vodě uvaříme do poloměkka. To aby se neztratil důležitý arginin.
  2. Uvařenou pohanku scedíme a necháme na platě vystydnout.
  3. Červenou řepu uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Vodu nevyléváme.
  4. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a šalotku nakrájenou najemno na něm restujeme, až zesklovatí. Pak přidáme pohanku a půl zeleninového vývaru a půl vývaru z řepy.
  5. Tento proces opakujeme, dokud není pohanka uvařená na tečku ve středu.
  6. Na závěr přidáme kostičky řepy a nastrouhaný parmazán a vmícháme studené kostičky másla.
  7. Dochutíme solí s pepřem. Podáváme s hoblinkami parmazánu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*