Ovesné vločky – jen málokterá potravina dodá tělu tolik energie a na poměrně dlouhou dobu. Ovesné vločky také obsahují spoustu cenných látek, proto se hodí pro přípravu zdravých pokrmů. Ochutnáte-li naše pečené vločky s kokosem a ovocem, už nejspíš nebudete chtít snídat nic jiného!
|
Ovesné vločky – jen málokterá potravina dodá tělu tolik energie a na poměrně dlouhou dobu. Ovesné vločky také obsahují spoustu cenných látek, proto se hodí pro přípravu zdravých pokrmů. Ochutnáte-li naše pečené vločky s kokosem a ovocem, už nejspíš nebudete chtít snídat nic jiného!
|
Porce
1 zapékací forma, 30 cm
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
ovesné vločky
2hrnky
celé
kokos
1hrnek
strouhaný
mandlové mléko
1hrnek
voda
6lžic
teplá
kokosový olej
3lžíce
lněná semínka
2lžíce
mletá
třtinový cukr
2lžíce
javorový sirup
2lžíce
prášek do pečiva
1lžička
skořice
1lžička
sůl
1lžička
mandlové lupínky
2sáčky
borůvky
1miska
banán
1ks
jahody
10ks
|
Pokyny
- Předehřejte troubu na 180 °C. Banán nakrájejte na kolečka a jahody na větší kousky. V menší misce smíchejte lněné semínko s teplou vodou a nechte směs asi 5 minut odpočívat.
- Do jiné misky dejte postupně mandlové mléko, javorový sirup a kokosový olej. Tyto tři suroviny důkladně rozmixujte tyčovým mixérem, aby se dokonale spojily. Přidejte namočené lněné semínko a přisypte třtinový cukr, prášek do pečiva, skořici a sůl. Znovu důkladně promixujte. Pak do směsi přidejte vločky a mandlové lupínky z jednoho sáčku. V této fázi směs už jen zlehka promíchejte.
- Dno a strany skleněné zapékací mísy vyložte kousky jahod a kolečky banánu. Na tento základ navršte vločkovou směs. Posypte mandlovými lupínky z druhého sáčku a borůvkami.
- Pečte 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Nechte vychladnout a můžete podávat.
- Mandlové mléko můžete pro změnu nahradit ovesným. V tom případě postačí jen jedna lžíce třtinového cukru.
Plast, do kterého bývají banány zabaleny, patří do žlutého kontejneru.