Křupavé arašídové máslo – dejte sbohem nudným sendvičům

Arašídová másla se stávají v poslední době čím dál oblíbenější. A i když se arašídy označují jako burské oříšky, ořechy to rozhodně nejsou. Podobně jako třeba fazole nebo čočka, i arašídy jsou luštěnina, ačkoliv to tak na první pohled nevypadá.
Arašídová másla se stávají v poslední době čím dál oblíbenější. A i když se arašídy označují jako burské oříšky, ořechy to rozhodně nejsou. Podobně jako třeba fazole nebo čočka, i arašídy jsou luštěnina, ačkoliv to tak na první pohled nevypadá.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
250 gramů másla
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    arašídy 250g nesolené pražené
    sůl špetka
    arašídového oleje 1lžíce nebo kokosového oleje
Pokyny
  1. Arašídy nasypte do mixéru, přidejte lžíci oleje, špetku soli a vše rozmixujte. Ořechy s ostatními ingrediencemi mixujte tak dlouho, dokud se vám nevytvoří jemná a hladká hmota. V průběhu mixování průběžně stírejte oříšky nalepené na stěně mixéru. Stejným způsobem lze vyrobit máslo z jakýchkoliv jiných ořechů. Samotné ořechové máslo má neutrální chuť. Proto do něj můžete pro zpestření přidat například med, kakao nebo skořici a ochutit si ho podle svých představ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*