Hovězí po burgundsku

Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.
Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    zadní hovězí 1,5kg
    špek 100g
    cibule 1ks
    mrkev 1ks
    celer 1ks
    žampiony 2ks
    česnek 3stroužky
    mouka na obalení masa
    olej na smažení
Pokyny
  1. Hovězí nakrájíme na kostičky a obalíme v mouce.
  2. V litinovém hrnci osmahneme slaninu pokrájenou na kostičky s celerem a mrkví, nakonec přidáme česnek nakrájený na plátky a rajčatový protlak.
  3. Směs důkladně míchejte, aby se zelenina nepřichytila. Zeleninu vyjměte z hrnce, v něm rozpalte olej a zprudka opečte obalené kousky masa.
  4. Jakmile budou kousky masa zatažené, zalijte je vínem, přidejte zeleninu, koření a nechte přejít varem.
  5. Pokud chcete ještě výraznější masovou chuť, víno můžete nechat vyvařit a maso pak zalít stejným množstvím hovězího vývaru.
  6. Hovězí se zeleninou v zapékacím hrnci vložte do trouby předehřáté na 130 °C. Pečte dvě a půl hodiny a následně přidejte osmahnuté žampiony a nechejte ještě půl hodiny péci.
  7. K hovězímu po burgundsku doporučujeme jako přílohu bramborovou kaši.

Pokud chcete ještě výraznější masovou chuť, víno můžete nechat vyvařit a maso pak zalít stejným množstvím hovězího vývaru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*