Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.
|
Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.
|
Porce
1 koláčová forma, průměr 30 cm
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Kadeřávek si dopředu upravíme (mladší listy spaříme, starší povaříme) a nakrájíme. Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů. Mezitím si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme česnek a kadeřávek. Takto orestovanou směs přikryjeme na pár minut pokličkou, dokud pořádně nezměkne.
- Celou směs vsypeme do mísy, dochutíme kořením, přidáme nastrouhaný sýr a zalijeme rozšlehanými vejci. Vše vlijeme do pekáče a pečeme cca 20 minut do zezlátnutí.