Oblíbili jste si jarní závitky v exotických restauracích? Připravit si je můžete i doma. Rýžové placky dostanete ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami nebo ve velkých supermarketech. Ostatní ingredience máte určitě doma!
|
Oblíbili jste si jarní závitky v exotických restauracích? Připravit si je můžete i doma. Rýžové placky dostanete ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami nebo ve velkých supermarketech. Ostatní ingredience máte určitě doma!
|
Porce
16 závitků
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Mleté maso orestujeme na pánvi, ochutíme solí a pepřem.
- Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na jemné proužky.
- Rýžovou placku celou namočíme do studené vody a ihned vytáhneme a dáme na pracovní plochu.
- Na mokrou rýžovou placku přidáme orestované mleté maso a pár proužků celeru a mrkve.
- Placku stočíme v závitek a smažíme na pánvi v oleji dozlatova.
- Křupavé závitky podáváme se sojovou nebo sweet chilli omáčkou.