O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
|
O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Ananas rozpůlíme, vykrojíme dužinu a pokrájíme ji na kostky.
- Na rozpáleném oleji orestujeme česnek, cibuli a celer, vmícháme koriandr, kmín a nakrájené žampióny.
- Přidáme kostky ananasu, vařenou pohanku a dobře promícháme. Přidáme bílé víno, cukr, sůl a kešu oříšky, promícháme a prohřejeme.
- Připravenou směsí naplníme vykrájený ananas, ozdobíme lístky máty.