O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
|
O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Krupky dobře propereme a společně s na kostičky nakrájeným celerem uvaříme ve vývaru (z kostí nebo z masoxu) doměkka.
- Poté pečlivě prolisujeme sítem, případně můžeme rozmixovat ponorným mixérem.
- Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, rozředíme ji studenou vodou a přilijeme k polévce (Pozor pokud budete mixovat, buďte s jíškou opatrní, směs bude totiž daleko hustší než při prolisování).
- Takto připravenou polévku provaříme, nakonec přidáme smetanu s rozkvedlaným žloutkem.
- Ochutíme šťávou z poloviny citronu, druhou polovinu citronu nakrájíme na plátky a do každého talíře vložíme 1 plátek na ozdobení polévky.