Květákové placičky

Květák patří podobně jako např. brokolice k tzv. superpotravinám a to díky tomu, že obsahuje malé množství sacharidů a tuků. Kromě toho je plný vitamínů a minerálů. Zkuste si připravit lahodné květákové placičky!
Květák patří podobně jako např. brokolice k tzv. superpotravinám a to díky tomu, že obsahuje malé množství sacharidů a tuků. Kromě toho je plný vitamínů a minerálů. Zkuste si připravit lahodné květákové placičky!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 květákových placiček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Pokyny
  1. Květák si ideálně rozebereme na růžičky, oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Společně pak uvaříme do měkka.
  2. Po uvaření scedíme vodu a uvařenou zeleninu rozmačkáme společně se třemi žloutky.
  3. Mezi tím si v jiné míse ušleháme pevný bílkový sníh. Ten pak opatrně vmícháme do zeleninové směsi společně s moukou. Vzniklé těstíčko by mělo mít přibližnou hustotu jako bramborákové.
  4. Poté směs dochutíme muškátový květem, pepřem a solí.
  5. Mezitím si rozpálíme pánev případně i s tukem (opravdu stačí minimum), lžící na ní navrstvíme placičky hmoty a po obou stranách osmažíme. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme trochu mouky.
  6. Pokud smažíme na tuku, usmažené placičky poklademe na papírové ubrousky, aby z nich odsály přebytečný tuk.

Podáváme s brambory nebo chlebem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*