Pečená dýně je podzimní klasika, která i v městském bytě vykouzlí atmosféru venkova. Stačí zavřít oči a zhluboka se nadechnout vůně smažené slaniny a zemité dýně. Poslouží jako nápaditý předkrm nebo příloha třeba k masu.
|
Pečená dýně je podzimní klasika, která i v městském bytě vykouzlí atmosféru venkova. Stačí zavřít oči a zhluboka se nadechnout vůně smažené slaniny a zemité dýně. Poslouží jako nápaditý předkrm nebo příloha třeba k masu.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Dýni oloupejte, rozkrojte ji na dvě poloviny a vydlabejte z ní semínka. Takto připravenou dýni nakrájejte na větší kusy.
- Nakrájenou dýni položte na plech a osolte ji.
- Přidejte celé stroužky česneku a také lístky čerstvého tymiánu.
- Na nakrájenou dýni přilijte také olivový olej a dochuťte solí a pepřem.
- Tuto směs důkladně promíchejte, aby se olivový olej spojil s tymiánem.
- Promíchané kousky dýně proložte plátky slaniny.
- Pekáč vložte do rozpálené trouby a pečte 20-30 minut.
- Kousky dýně by měly být na povrchu zlatavé a uvnitř krásně měkké.