Polský salát

Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    čekanka 400g
    červená řepa 1šálek
    ořechy 2hrsti vlašské
    olivový olej 5lžic
    ocet 1lžíce
    pepř černý
Pokyny
  1. Olej nalijte do vyšší nádoby a pečlivě do něj zašlehejte ocet, až vám vznikne hladká zálivka, kterou si dle chuti osolte a opepřete.
  2. Omyté a osušené čekankové puky nakrájejte na nudličky a smíchejte s řepou (nakrájenou na kostičky), ořechy a zálivkou. Po zamíchání podáváme.