Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
|
Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
Na salát
červené zelí
300g
|
Pokyny
- Česnek utřete s olejem a do směsi vmíchejte petrželku.
- Poté si omytý lilek nakrájejte na plátky (tlusté cca 0,5 cm), ty potřete česnekovou směsí.
- Mezitím si rozpalte pánev a plátky lilku na suché pánvi opečte. Do ještě teplých plátků zabalte nakrájený sýr (cca 1 cm silné plátky) a vložte je do zapékací misky.
- Takto připravené závitky zprudka zapečte do změknutí sýra.
- Při čekání na zapečení si připravte salát, nakrájené zelí si spařte vařící vodou, spařené pak ochlaďte propláchnutím ve studené vodě. Poté do zelí vmíchejte ostatní suroviny a promíchejte. Podávejte se sýrem posypané ořechy dle chuti.