Kozí sýr v lilkovém kabátku se zelím

Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    lilek 1ks
    česnek 2stroužky
    sýr 250g kozí
    ořechy 1hrst vlašské
    petržel 1lžíce nasekaná
Pokyny
  1. Česnek utřete s olejem a do směsi vmíchejte petrželku.
  2. Poté si omytý lilek nakrájejte na plátky (tlusté cca 0,5 cm), ty potřete česnekovou směsí.
  3. Mezitím si rozpalte pánev a plátky lilku na suché pánvi opečte. Do ještě teplých plátků zabalte nakrájený sýr (cca 1 cm silné plátky) a vložte je do zapékací misky.
  4. Takto připravené závitky zprudka zapečte do změknutí sýra.
  5. Při čekání na zapečení si připravte salát, nakrájené zelí si spařte vařící vodou, spařené pak ochlaďte propláchnutím ve studené vodě. Poté do zelí vmíchejte ostatní suroviny a promíchejte. Podávejte se sýrem posypané ořechy dle chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*