Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
|
Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Vykuchané a omyté pstruhy pokapejte citronovou šťávou, osolte, a obalte v mouce.
- Takto připravené zprudka na oleji opečte z obou stran. Po zezlátnutí zmírněte oheň, přidejte máslo a pstruhy dopečte.
- Po upečení pstruhy vyjměte, do výpeku přidejte pomerančovou šťávu a smetanu s vínem. Nechte přejít varem.
- Na talíři pstruhy přelijte omáčkou, posypte spařenými a oloupanými mandlemi, dozdobte petrželkou a zakápněte citronovou šťávou.