Obyčejná cibule se promění v nebeskou krmi. Francouzský recept je nenáročný na suroviny, práci i čas. Odmění se vám ale božskou chutí, dá vám energii a radost do života. Víte, že ve Francii se říká, „kam chodí cibule, nechodí lékař“?
|
Obyčejná cibule se promění v nebeskou krmi. Francouzský recept je nenáročný na suroviny, práci i čas. Odmění se vám ale božskou chutí, dá vám energii a radost do života. Víte, že ve Francii se říká, „kam chodí cibule, nechodí lékař“?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Cibuli nakrájíme nejlépe na půlkolečka. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a prolisovaný česnek. Necháme zpěnit.
- Jakmile cibulka zezlátne, zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme do zlatova.
- Takto připravený základ polévky zalijeme vývarem a přidáme víno.
- Pořádně promícháme a necháme pozvolna vařit zhruba 20 minut.
- Dochutíme solí a pepřem podle libosti.
- Bagetu nakrájíme na šikmé krajíce. Potřeme máslem a na pánvi či grilu opečeme do zlatova.
- Polévku rozlijeme do misek, navrch položíme opečenou bagetu a posypeme sýrem.
- Při 180 °C zapečeme v troubě zhruba 5 minut. (Také je možné bagetu zasypat sýrem, zapéct v troubě a teprve poté zalít polévkou.)
- Před podáváním posypeme zelenou naťovou cibulkou.