Jednoduchý způsob, jak uchovat přebytky bylinek, je připravit z nich pesto. Tato pasta z bylinek, oříšků a česneku pak krásně doplní třeba těstoviny a přinese do vaší kuchyně vůni léta v každém ročním období.
|
Jednoduchý způsob, jak uchovat přebytky bylinek, je připravit z nich pesto. Tato pasta z bylinek, oříšků a česneku pak krásně doplní třeba těstoviny a přinese do vaší kuchyně vůni léta v každém ročním období.
|
Porce
50 g pesta
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Svazky bylinek opláchneme, osušíme a lístky otrháme ze stonků.
- Lístky dáme do hmoždíře a osolíme.
- Parmazán nadrobno nakrájíme a rozdrtíme s bylinkami a příšky, osolíme a přidáme prolisované stroužky česneku.
- Do pesta přidáme olivový olej a znovu vše promícháme.
- Pesto přendáme do misky nebo sklenice a hotové uskladníme v lednici.