Houbové „rizoto“ z čiroku

Čirok je vynikající obilovina, bohatá svým vyváženým obsahem sacharidů, bílkovin, vlákniny a minerálů.
Čirok je vynikající obilovina, bohatá svým vyváženým obsahem sacharidů, bílkovin, vlákniny a minerálů.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    čirok 150 g
    houby 70g sušené
    houby 300g čerstvé
    cibule 2ks
    petržel 2hrsti
    česnek 2stroužky
Pokyny
  1. Před úpravou je vhodné jej namočit alespoň na 2-3 hodiny. Poté čirok vaříme cca hodinu a půl.
  2. Houby nakrájíme na menší kousky a společně s najemno nasekanou cibulí jemně osolíme a osmahneme na olivovém oleji.
  3. Následně je vmícháme do uvařeného čiroku a přidáme nasekanou čerstvou petrželku a pasírovaný česnek. Rizoto můžeme zjemnit několika lžícemi olivového oleje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*