Populární mojito (čti mochito), obsahující lahodnou kombinaci bílého rumu, třtinového cukru, limetky a máty, pochází z Kuby. Mojito se pravděpodobně na začátku 20. století vyvinulo z nápoje zvaného El Draque, který se také připravoval z cukrové třtiny a těšil se mezi Kubánci značné oblině. Vyzkoušejte jeho melounovou obdobu, která je velmi osvěžující.
|
Populární mojito (čti mochito), obsahující lahodnou kombinaci bílého rumu, třtinového cukru, limetky a máty, pochází z Kuby. Mojito se pravděpodobně na začátku 20. století vyvinulo z nápoje zvaného El Draque, který se také připravoval z cukrové třtiny a těšil se mezi Kubánci značné oblině. Vyzkoušejte jeho melounovou obdobu, která je velmi osvěžující.
|
Porce
4 sklenice
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do mixéru vložte meloun a rozmixujte ho. Do sklenice vložte nakrájenou limetku, lístky máty, třtinový cukr a přidejte rozmixovaný meloun.
- Do každé sklenice nasypte až po okraj drcený led. Na něj nalijte bílý rum a dolijte sodou.
- Podávejte doplněné dvěma brčky a ozdobené zavěšenými plátky limetky a melounu na okraji sklenice.