Nemusíte shánět speciální housky nebo míchat extra majonézu. Tento hamburger vložíte do celozrnných housek, přidáte spoustu cibule a místo masa použijete červenou řepu. Díky ovesným vločkám bude burger krásně křupat.
|
Nemusíte shánět speciální housky nebo míchat extra majonézu. Tento hamburger vložíte do celozrnných housek, přidáte spoustu cibule a místo masa použijete červenou řepu. Díky ovesným vločkám bude burger krásně křupat.
|
Porce
4 hamburgery
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
červená řepa
3ks
uvařené
ovesné vločky
150g
vejce
2ks
česnek
3stroužky
tymián
1lžička
pečivo
4ks
celozrnné
Dresing
|
Pokyny
- Uvařenou červenou řepu oloupejte, nastrouhejte ji na jemném struhadle a vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny. Přidejte vločky, vejce, tymián, česnek, sůl a pepř. Hmotu nechte cca 20 minut odstát, aby vločky nasákly.
- Z řepy vytvarujte pomocí rukou 4 tlustší placky, vyskládejte je vedle sebe, na plech vyložený pečícím papírem, a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C cca 25 minut.
- Mezitím oloupejte cibuli, nakrájejte ji na kolečka a orestujete dozlatova na troše olivového oleje.
- Dresing připravte smícháním řeckého jogurtu, hrubozrnné hořčice, balsamica, limetkové šťávy, soli a pepře.
- Celozrnné bulky podélně rozřízněte, namažte je dresingem a na dresing položte rukolu. Na rukolu dejte upečenou řepnou placku, osmaženou cibulku a vše přiklopte druhou půlkou bulky. Podávejte teplé.