Fenomén poslední doby – to je vietnamská polévka Pho. Pokud jste zatím neměli možnost ji ochutnat, nezoufejte. Podle tohoto receptu si polévku připravíte snadno i doma.
|
Fenomén poslední doby – to je vietnamská polévka Pho. Pokud jste zatím neměli možnost ji ochutnat, nezoufejte. Podle tohoto receptu si polévku připravíte snadno i doma.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Kuřecí čtvrtky omyjte, vložte do hrnce, přidejte půl lžičky soli, rybí omáčku a vše zalijte zeleninovým vývarem. Jakmile se polévka začne vařit, stáhněte plamen na polovinu a sesbírejte na hladině polévky případnou pěnu.
- Na suchou pánev položte vedle sebe skořici, badyán, půlměsíčky cibule a plátky zázvoru. Jakmile se cibule zabarví do hnědožluté barvy, odstavte pánev z plotny a vše nasypte do hrnce s polévkou.
- Kuřecí čtvrtky vyjměte po 15-20 minutách z hrnce, nechte je vychladnout a poté je nakrájejte na větší kousky.
- Nudle ponořte do horké vody na 2 minuty a nechte je změknout. Poté nudle vytáhněte a pořádně prolijte studenou vodou, aby se nelepily.
- Vývar sceďte, nudle servírujte na dno misky, přidejte kuřecí maso, nasekané bylinky a vše zalijte horkým vývarem. Polévku případně dochuťte solí a podávejte s měsíčkem limetky.