Tarte Tatin (čti tart tatén) je podzimní specialita francouzské kuchyně. Obrácený jablečný koláč si můžete jednoduše upéct i doma – stačí listové těsto, jablka a cukr.
|
Tarte Tatin (čti tart tatén) je podzimní specialita francouzské kuchyně. Obrácený jablečný koláč si můžete jednoduše upéct i doma – stačí listové těsto, jablka a cukr.
|
Porce
10 porcí
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
jablko
3ks
krupicový cukr
8lžic
listové těsto
1/4ks
|
Pokyny
- Oloupaná jablka (nejlepší jsou Granny smith nebo Golden Delicious), zbavená jádřinců, nakrájejte na měsíčky, které rozložte na plech vyloženým pečicím papírem.
- Jablka zalejte karamelem, který si připravíte z utaveného cukru na pánvi.
- Rozválené těsto podle velikosti formy položte na jablka a můžete dát péct do předehřáté trouby na 170 °C na čtvrt hodinky.
- Podáváme se smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou.